Hydrotherapie

Sinds kort geven wij in onze praktijk ook hydrotherapie voor honden en katten. We maken hiervoor gebruik van een onderwaterloopband. De opwaartse druk van het water zorgt voor een vermindering van de belasting van de gewrichten. Hierdoor kan je hond of kat pijnvrij bewegen in het water. De weerstand van het water zorgt voor een verantwoorde en effectieve training van de spieren.

Het waterniveau kan ingesteld worden naargelang het doel van de revalidatie. Zo kan er specifiek getraind worden op spieropbouw, vergroten mobiliteit, uithouding of pijnvrij bewegen. Dit laatste is vooral een meerwaarde bij patiënten met artrose. Ook voor obese honden en katten kan hydrotherapie een uitkomst bieden. Omdat ze in het water onbelast kunnen trainen, is dit een veilige methode om conditie op te bouwen en af te vallen zonder de gewrichten te overbelasten.


Hydrotherapie kan tot slot een echte meerwaarde zijn in de behandeling van postoperatieve en neurologische patiënten. Door de opwaartse druk van het water zullen honden en katten de gekwetste ledematen sneller gaan belasten en beter kunnen bewegen. Uit wetenschappelijk onderzoek is bovendien gebleken dat hydrotherapie het herstel bij deze patiënten versneld.


Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑